meyve-sireleri-xerceng-xesteliyi-riskini-artirir-arasdirma

Meyvə şirələri xərçəng xəstəliyi riskini artırır – ARAŞDIRMA

Aparılmış yeni araşdırma şirin içki və meyvə şirələrinin xərçəng xəstəliyi riskini olduqca artırdıqlarını sübut edib.

İnsider.az bu barədə “CNN”-ə istinadla xəbər verir.

Gündə cəmi 100 ml şirə xərçəng inkişafı riskini 18%, döş xərçəngi riskini isə 22% artırır. Bu, təkcə şirin qazlı sulara deyil, həmçinin meyvə şirələrinə də aiddir.

Qeyd edək ki, alimlər tədqiqatda 100-dən çox insanı müşahidə ediblər. Bu prossesdə onların şəkər qəbul səviyyəsini xərçəngə tutulma ilə uzlaşdırıblar.

Samirə Məmmədova